Heta räkor

[ tillbaka ]

[4 port]

2,5 hg skalade räkor
25 gr margarin
1 1/2 tsk paprikapulver
1 1/2 tsk curry
1/2 tsk cayennepeppar
Italiensk salladskrydda efter smak
1 gul lök
1 bit purjolök
1 hg färska champinjoner
1 msk vetemjöl (kan uteslutas)
1 msk tomatpuré
1 msk chilisås
3 dl grädde

Tillagning:
Fräs först kryddorna i en klick margarin. Tillsätt sedan lök och purjolök och fräs allt utan att löken tar färg. Häll i champinjoner, tomatpuré, chilisås och eventuellt vetemjöl (vetemjölet kan uteslutas om man vill ha en mer såsig maträtt). Späd med grädde. Häll till sist i räkorna. Låt allt bli genomvarmt.

Serveras med ris och en fräsch sallad.


[ tillbaka ]